Telefon / Whatsapp: +90 505 120 3334

Online Poliçe

Trafik SİGORTASI TEKLİFİ

Poliçe Tipi
Ruhsat Sahibi

Meslek bilginizi iletmeniz halinde meslek indiriminden yararlanabilirsiniz.(Anonim Şirket Çalışanı, Limited Şirket Çalışanı, Bankacı, Devlet Memuru, Emekli gibi)

Çerez Sözleşmesini ve KVKK bilgi formunu okudum, kabul ediyorum.

* T.C. kimlik numarası Sigorta Şirketlerinin sistemlerinden size ait teklif hazırlanabilmesi için gereklidir. Başka bir amaçla kullanılmamaktadır. Sorgulama işlemi, sigorta şirketleri tarafından yapılmaktadır.

* Daha hızlı teklif almak için Whatsapp üzerinden ruhsatınızı iletmeniz yeterlidir!

ArtıBir Sigorta Aracılık Hizmetleri

Trafik Sigortası hakkında detaylı bilgi için fareyi aşağı kaydırın

Trafik Sigortası

Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası ile Hangi Riskleri Kapsam Altına Alabilirsiniz?

Zorunlu trafik sigortası teminatları

Zorunlu trafik sigortasında her araç için teminatlar aynıdır ancak teminat limitleri araç türlerine göre değişir. Zorunlu trafik sigortasında verilen teminatlar aşağıdaki gibidir; 

• Kişi başına vefat ve tedavi: Bir hasar durumunda her bir üçüncü kişi için ödenecek olan vefat ve tedavi masraflarını poliçede yazan limitlerle karşılar.

• Kaza başına vefat ve tedavi: Bir hasar durumunda tüm üçüncü kişilerin vefat ve tedavi masraflarının toplamını poliçede yazan limitlerle karşılar.

• Araç ve kaza başına maddi hasar: Bir hasar durumunda karşı tarafa verilen maddi zararları poliçede yazan limitlerle karşılar.

Trafik Sigortası, kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi teminat altına alan zorunlu bir sigortadır.

Trafik Sigortasının teminat limitleri yeterli görülmeyip daha yüksek teminatlar istendiğinde, İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı ile trafik sigortası kapsamında güvence sağlanan limitler yükseltilerek, aracınız ile başkalarına vermiş olduğunuz hasarlardan doğan sorumluluğun trafik sigortası limitlerini aşan durumlarda güvence sağlanmaktadır.

Trafik Sigortası Teminatlar

Hasarsızlık indirimi ve zamlı prim uygulaması


Trafik poliçelerinde hasarsızlık indirimi ve zamlı prim uygulaması basamak ve oranları genel şartlar ile belirlenmiştir. Bu genel şartlara göre, hasarsızlık indirimi ve zamlı prim uygulaması bütün sigorta şirketlerinin poliçeleri için aynı şekilde uygulanır.

Daha önce aracı olmayan kişilerin yeni aldıkları sıfır veya ikinci el araçlar ile aracını sattıktan sonra 730 gün içinde araç almayanlara hasarsızlık indirimi uygulanmaz. Aracın hasarsızlığının olması halinde trafik sigortasının yürürlükte kaldığı her poliçe yılı için prim oranı bir basamak indirilir. Böylece prim indirim oranı artar ve poliçe daha ucuza mal edilmiş olur.

Hasar durumlarında tazminat ödenmiş ise trafik sigortası yenilenirken her bir hasar için prim oranı bir basamak yükseltilir.

Prim indirimleri veya zamlı prim uygulaması poliçede ismi yazılı ruhsat sahibine göre uygulanır.

Poliçe dönemi içinde aracın ruhsat sahibi değişir ise değiştiği tarihten itibaren 10 (on) gün sonra poliçe kendiliğinden fesih olur. Sigorta teminatı, yeni ruhsat sahibi için herhangi bir işleme gerek kalmaksızın feshin hüküm ifade ettiği tarihe kadar geçerlidir. Sigorta şirketi aracın ruhsat sahibinin değiştiği tarihe kadar hak kazandığı primi gün esasına göre tespit eder ve fazlasını sigorta ettirene iade eder.

Hasarsızlık indirimine hak kazanmış ruhsat sahibi aracı başkasına devreder ve devir nedeniyle fesih olan sigorta sözleşmesinin fesih tarihinden itibaren 2 (iki) yıl (730 gün) içinde aynı kullanım tarzına ait başka bir aracın ruhsat sahibi olarak yeni sigorta talep ederse indirim hakkı devam eder. Bu işleten için 2 (iki) yıllık (730 gün) süreyi aştıktan sonra yapılacak poliçede ilk kez trafikte yer alan araç işletenlerine uygulanan indirimsiz kademe baz alınır.

Aynı durumdaki kişi aracı başkasına devreder ve farklı araç türünde başka bir aracın ruhsat sahibi olarak yeni bir sigorta talep ederse, bu kişi için düzenlenecek sigorta sözleşmesine ilk kez trafikte yer alan araç sahibi gibi yine indirimsiz kademe primi uygulanır.

Hasar nedeniyle prim artırımı uygulanması gereken ruhsat sahibi, aracı başkasına devreder ve herhangi bir araç türünde yeniden aldığı araçın işleteni olarak yeni bir sigorta talep ederse prim artırım basamağı süreye bağlı olmaksızın kaldığı yerden devam eder.

Kısa vadeli trafik sigortası

Kısa vadeli trafik sigortası, sadece geçici plakalar ile uluslararası yolcu ve eşya taşımacılığı yapan yabancı plakalı araçlar için düzenlenebilir. Bu araç türleri dışındaki araçlar için kısa vadeli poliçe düzenlenemez.

 

İlgili Linkler

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) Genel Şartları